Ексклюзиви
четвер, 04 вересня 2008 13:15

США засумнівалися в здатності Росії бути міжнародним партнером

Віце-президент США Дік Чейні сумнівається в здатності Росії бути міжнародним партнером і повністю підтримує прагнення Грузії в НАТО.

"Дії Росії викликали серйозні сумніви в її готовності бути міжнародним партнером. США разом з союзниками зроблять все можливе, щоб захистити інтереси Грузії", - сказав в четвер на брифінгу в Тбілісі Дік Чейні.

За його словами, "США в ці важкі дні стоять поряд з Грузією" і "беззастережно підтримують територіальну цілісність Грузії".

"США вже виділили 30 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу постраждалим в ході військових дій, а президент Буш підписав указ про виділення Грузії для підтримки економіки ще 1 мільярд доларів", - відзначив Дік Чейні.

Він підкреслив, що США повністю підтримують вступ Грузії в НАТО.

"Грузини гідні того, щоб жити як вільна нація", - віце-президент США.

Тим часом напередодні глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що в Москві звернуть увагу на виступи Діка Чейні в ході візиту на Кавказ і Україну.

"Я пам"ятаю візит пана Чейні до Литви кілька років тому, де він вимовив одну із знаменитих промов. Подивимося, послухаємо", - сказав він. "Не чув, щоб пан Чейні збирався до Москви і просив прийняти його тут з візитом", - додав російський міністр, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «США засумнівалися в здатності Росії бути міжнародним партнером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути