четвер, 10 липня 2008 14:50

США вимагають видачі захоплених при звільненні Бетанкур бойовиків

США вимагають екстрадиції двох бойовиків колумбійського руху РЗСК, затриманих в ході операції по звільненню з полону 15 заручників, в числі яких була Інгрід Бетанкур. Американці, якщо Колумбія погодиться видати США бойовиків, пред"являть їм звинувачення в захопленні заручників і підтримці терористичних організацій.

США цікавлять Герардо Антоніо Агілар "Цезар" Рамірес та Александр Фарфан "Гафас" Суарес. Вимогу американської сторони розглядатимуть МЗС Колумбії, міністерство внутрішніх справ і міністерство юстиції, після чого рішення трьох міністерств буде відправлено на схвалення до Верховного суду країни. Остаточне рішення про передачу бойовиків американцям прийме президент Колумбії Альваро Урібе.

Операція по звільненню колишнього кандидата в президенти Колумбії Інгрід Бетанкур і ще 14 заручників була успішно проведена 2 липня. Спецслужбам Колумбії вдалося проникнути в до бойовиків, переконати командування РЗСК вивезти заручників з місця ув"язнення, а потім, знешкодивши охоронців, звільнити полонених, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «США вимагають видачі захоплених при звільненні Бетанкур бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути