вівторок, 09 вересня 2008 10:45

США стежитимуть за спільними військово-морськими ученнями Росії і Венесуели

Адміністрація Джорджа Буша стежитиме за спільними військово-морськими вченнями Росії і Венесуели, оскільки це означатиме, що в РФ є військові кораблі, здатні пройти велику відстань.

В понеділок, 8 вересня, головком ВМФ Росію капітан першого рангу Ігор Дигало повідомив, що важкий атомний ракетний крейсер Петро Великий і кораблі супроводу проведуть спільні учення з кораблями ВМС Венесуели в Атлантиці.

Раніше деякі ЗМІ повідомили з посиланням на керівництво ВМС Венесуели, що спільні учення пройдуть з 10 по 14 листопада. З російського боку в них візьмуть участь чотири кораблі ВМФ РФ, з венесуельського боку будуть задіяні ракетні фрегати, патрульні катери, підводні човни і авіація.

Офіційний представник держдепартаменту США Шон Маккормак заявив: "Ми спостерігатимемо. Я не бачив, щоб росіяни це підтвердили, але я припускаю, що у випадку, якщо це є правдою, то тоді вони (росіяни) знайшли декілька кораблів, які можуть так далеко дійти".

Заступник держсекретаря США з країн Західної півкулі Томас Шеннон, виступаючи в понеділок у вашингтонському "Фонді спадщини", повідомив, що адміністрації Буша відомі дійсні цілі майбутніх спільних військово-морських учень Росії і Венесуели, але США "не гратимуть в цю гру".

При цьому американський дипломат підкреслив, що США будуть "дуже обережні" в публічній реакції на дії Венесуели і Росії. За його словами, в Латинській Америці ніхто не хоче повернення до протистояння, що існувало майже чверть століття назад.

Раніше Президент Венесуели Уго Чавес заявляв, що його країна завжди буде рада прийняти у себе російські військові кораблі і літаки, повідомляє Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «США стежитимуть за спільними військово-морськими ученнями Росії і Венесуели». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути