Ексклюзиви
субота, 26 липня 2008 20:53

США сприяють врегулюванню абхазького конфлікту в рамках кордонів Грузії

США "готові надати активне сприяння реалізації плану мирного врегулюванню абхазького конфлікту в рамках міжнародних визнаних кордонів Грузії, розробленого групою "Друзі Генсека ООН по Грузії" (США, Росія, Велика Британія та Франція), заявив сьогодні заступник помічника держсекретаря США Метью Брайза, підводячи підсумки його зустрічей з главою Абхазії Сергієм Багапшем, главою МЗС Сергієм Шамбою і секретарем Ради безпеки Станіславом Лакобою, що пройшли напередодні в Сухумі.

Брайза спростував ствердження низки зарубіжних ЗМІ про те, що він нібито висловився "за виведення підрозділів МВС Грузії з верхньої частини Кодорської ущелини". "Ані я, ані інші представники США не пропонували грузинській стороні вивести ці підрозділи з ущелини. Я просто говорив про те, що абхазька і грузинські сторони мають різні позиції з цього питання, я згадував і позицію абхазької сторони, що ставить питання про виведення грузинських підрозділів з Кодорської ущелини, але це була лише констатація позиції Сухумі, але ніяк не позиція США", - сказав він, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «США сприяють врегулюванню абхазького конфлікту в рамках кордонів Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути