Ексклюзиви
пʼятниця, 15 жовтня 2010 13:52

США "наїхали" на Азарова за квоти на експорт зерна та повернення ПДВ

США "наїхали" на Азарова за квоти на експорт зерна та повернення ПДВ
Введення квот на експорт зерна ставить під питання надійність України як постачальника зерна.

Про це під час третього засідання українсько-американської Ради з торгівлі та інвестицій, присвяченого проблемам двосторонніх економічних відносин, заявила співголова ради, заступник торговельного представника США Міріам Сапіро.

"Є чимало проблем. Згадаю введення квот на експорт зерна. Це рішення ставить під питання надійність України як постачальника зерна, а також може вступити в протиріччя з зобов'язаннями України як члена СОТ ... Уряд повідомив про розробку проекту постанови, що стосується питання експорту зерна. Нам пообіцяли, що вивчать наші зауваження, щоб цей документ відповідав зобов'язанням України як члена СОТ ", - сказала вона.

Сапіро також повідомила про проблеми повернення ПДВ.

"Повернення відбувається не належним чином, і вже накопичилася значна сума заборгованості. Ми сказали, що ця ситуація нас дуже турбує, і нас радує, що уряд України взяв на себе зобов'язання ввести автоматичну систему повернення ПДВ. Є надія, що це відбудеться до січня 2011 р. ", - сказала вона.

За її словами, американські компанії зацікавлені отримувати повернення не облігаціями, а грошовими коштами.

"Тому вони з нетерпінням чекають, коли уряд, як обіцяє, введе систему автоматичного повернення ПДВ. Американські інвестори, як і інші, звертають увагу на великі перспективи вкладень в українську економіку. Але для цього дуже важливо, щоб уряд не тільки бачив краще майбутнє , але і доклав зусиль для переконання, що Україна буде комфортним місцем для інвесторів ", - зазначила Сапіро.

Крім того, вона повідомила, що виникає питання про повернення боргів, які накопичуються з 1 травня до моменту запровадження автоматичного повернення.

"Я сподіваюся, що уряд розуміє всю важливість якнайшвидшого вирішення цієї проблеми для заспокоєння інвесторів", - сказала вона.

Нагадаємо, 7 жовтня ц.р. Кабінет міністрів України ввів квоти на експорт зерна попередньо до кінця року.

Як повідомлялося, фахівці вважають, що введення Кабміном квот на експорт зерна, підвищить світові ціни на пшеницю з поточного рівня до 5,9 дол за бушель.

За матеріалами Коммерсант-Україна
Зараз ви читаєте новину «США "наїхали" на Азарова за квоти на експорт зерна та повернення ПДВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути