Ексклюзиви
пʼятниця, 12 червня 2009 08:53

США попереджають про нове ядерне випробування КНДР

США попереджають про нове ядерне випробування КНДР
КНДР, можливо, готується до проведення чергового випробування атомної бомби через місяць після проведеного Пхеньяном останнього ядерного вибуху.

За повідомленням неназваного офіційного джерела, у Вашингтоні спостерігають "ознаки" того, що Пхеньян, можливо, планує чергове ядерне випробування, яке стане третім за рахунком з 2006 року, коли Північна Корея вперше здійснила підземний атомний вибух. При цьому офіційне джерело не повідомило жодних додаткових подробиць.

Повідомлення про можливу підготовку нового ядерного випробування КНДР з"явилися в ЗМІ в той момент, коли в США почалися дебати в Раді безпеки ООН щодо введення додаткових санкцій проти КНДР у відповідь на проведені цією країною 25 травня випробування ядерного пристрою, а також низки пусків ракет, що послідували за цим.

Нагадаємо, що другі в своїй історії ядерні випробування Північна Корея провела 25 травня 2009 року. У відповідь на це було скликано надзвичайне засідання Радбезу ООН, на якому було ухвалено рішення підготувати нову резолюцію. Незабаром після цього Пхеньян заявив, що виходить з угоди про перемир"я 1953 і у разі потреби дасть військову відсіч Південній Кореї та її союзникам.

Після перших ядерних випробувань щодо КНДР вже були прийняті санкції. Пхеньян вимагав від ООН вибачень, і, зокрема, погрожував продовжити здійснення ядерної програми, якщо санкції не будуть зняті.

За матеріалами Інтерфакс, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «США попереджають про нове ядерне випробування КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути