четвер, 13 грудня 2007 09:25

США і НАТО стежитимуть за РФ

США вважають "невірним рішенням" припинення Росією участі у Договорі про звичайні озброєння в Європі (ДЗОСЄ) і разом з НАТО уважно стежитимуть за діями російської сторони, йдеться у поширеній у Вашингтоні заяві офіційного представника держдепартаменту США Шона Маккормака.

"Разом з нашими союзниками по НАТО і партнерами за цим договором ми уважно стежитимемо за діями Росії відносно її зобов"язань по ДЗОСЄ, - наголошується в документі. - США глибоко жалкують про рішення Російської Федерації "припинити" 12 грудня свої зобов"язання в рамках ДЗОСЄ".

"Збройні сили Росії є найбільшими на європейському континенті, і її односторонні дії наносять утрату цьому успішному режиму контролю над озброєннями. Таке "припинення", яке не передбачене умовами ДЗОСЄ, є невірним рішенням", - вказав Маккормак.

За його словами, "дії Росії викликають особливий жаль, тому що США і НАТО протягом останніх кількох місяців були залучені в інтенсивний діалог з Росією для того, щоб знайти відповідь на порушені Росією питання".

Маккормак нагадав, що ДЗОСЄ "продемонстрував свою важливість, здійснивши безпрецедентні скорочення рівнів військової техніки в Європі", і відзначив, що США і їх союзники "висунули конструктивні, щедрі пропозиції по паралельних діях для ратифікації адаптованого ДЗОСЄ і виконання зобов"язань, що залишалися".

Як повідомлялося, мораторій на участь Росії в Договорі про звичайні збройні сили в Європі (ДЗОСЄ) набрав чинності через 150 днів з дня передачі депозитаріям і державам-учасницям ДЗОСЄ повідомлень Росії. МЗС Росії 14 липня повідомив про передачу таких повідомлень, повідомляє  Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «США і НАТО стежитимуть за РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути