середа, 27 липня 2011 09:15

США борються з фіктивними шлюбами

США борються з фіктивними шлюбами

Федеральне журі суду в американському місті Сакраменто (штат Каліфорнія) висунуло звинувачення 14 підозрюваним в організації фіктивних шлюбів для іммігрантів з Росії, України та країн Східної Європи з метою отримання ними дозволу на проживання в США, повідомляє сайт газети Washington Post з посиланням на прокурора Бенджаміна Вагнера (Benjamin Wagner).

Звинувачення було оприлюднено після того, як у понеділок в своєму будинку в Сакраменто був заарештований передбачуваний ватажок злочинного угруповання 55-річний Сергій Потепалов.

За даними слідства, з 2002 року Потепалов і його спільники організували, щонайменше, дев'ять фіктивних шлюбів. Все ж, як вважає влада, угруповання здійснило близько 40 спроб обійти імміграційне законодавство США.

"Ми говоримо не про зневірених людей, які шукають кращого життя. Ми говоримо про тих, хто на цьому заробляє", - заявив представник міністерства національної безпеки Ден Лейн (Dan Lane).

Як повідомляє газета, за можливість залишитися в США іноземці платили Потепалову і його спільнику, 44-річному Кіту O'Нейлу (Keith O'Neil) 10 тисяч доларів. Американці, які погоджувалися на фіктивний шлюб, отримували винагороду в розмірі 5 тисяч доларів.

Одинадцять з 14 людей, яким висунуті звинувачення, перебувають зараз під вартою, інші троє розшукуються. За американськими законами, злочинцям загрожує до десяти років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «США борються з фіктивними шлюбами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути