вівторок, 29 грудня 2009 09:25

Спроба підірвати американський літак була здійснена під координацією "Аль-Каїди"

Спроба підірвати американський літак була здійснена під координацією "Аль-Каїди"

Міжнародна терористична організація "Аль-Каїда" стверджує, що 23-річний нігерієць Умар Фарук Абдулмуталлаб, який намагався підірвати літак, що летів в США, координував свої дії з її членами.

За повідомленням "Аль-Каїди", розміщеному в Інтернеті, спроба підірвати літак розглядалася нею як дія у відповідь на операцію США проти угруповання в Ємені.

В понеділок представники адміністрації президента США підтвердили, що розслідується версія про причетність "Аль-Каїди" до спроби вибуху літака Northwest Airlines.

Як повідомлялося раніше, Абдулмуталлаб заявив агентам ФБР, що пройшов військову підготовку в таборі міжнародної терористичної організації "Аль-Каїда" в Ємені.

Нігерієць був схоплений 25 грудня на борту авіалайнера, що слідував рейсом з Амстердама до Детройту, при спробі привести в дію вибуховий пристрій. Він обвинувачується в тому, що проніс на борт вибуховий пристрій і намагався знищити літак разом з пасажирами.

Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Спроба підірвати американський літак була здійснена під координацією "Аль-Каїди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути