понеділок, 28 грудня 2009 08:29

25 ісламістів готуються здійснити теракти на західних авіалініях

25 ісламістів готуються здійснити теракти на західних авіалініях

Близько 25 радикально налаштованих британців-ісламістів готуються здійснити теракти на західних авіалініях. Про ці побоювання британської поліції пише The Sun.

За відомостями Скотланд-Ярду, п"ять груп бойовиків в даний момент проходять підготовку в спеціальних таборах в Ємені. Саме там тренувався перед спробою підірвати літак компанії Delta-NorthwestУмар Фарук Абдул Муталлаб.

Вік екстремістів, як пише таблоїд, складає від 20 до 25 років. Серед молодих прихильників радикального ісламу є вихідці з Бредфорда, Лутона, Лейтонстона і Східного Лондона. Всі вони відправилися до Ємену з британських аеропортів навесні і на початку літа, сплативши квитки готівкою не більше ніж за тиждень до вильоту.

Британські спецслужби прагнуть відстежувати пересування потенційних терористів. За версією силовиків, молоді люди повинні повернутися до Великої Британії на початку 2010 року і чекати подальших вказівок від керівництва "Аль-Каїди" по інтернету.

Заходи безпеки в аеропортах по всьому світу були підвищені після того, як 25 грудня 23-річний нігерієць Умар Фарук Абдул Муталлаб спробувала привести в дію вибуховий пристрій на борту літака Delta-Northwest Airlines, що прямував з Амстердаму до Детройту. Терорист був затриманий і під час допиту зізнався, що діяв за вказівкою "Аль-Каїди, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «25 ісламістів готуються здійснити теракти на західних авіалініях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути