понеділок, 28 вересня 2009 16:35

Спрей для відлякування собак відправив у лікарню 68 дітей

Спрей для відлякування собак відправив у лікарню 68 дітей

25 вересня в одній із шкіл у Червонограді (Львівська область) 68 учнів однієї з місцевих шкіл отруїлися спреєм для відлякування собак "Шок".

Як повідомив начальник головного управління охорони здоров"я Львівської ОДА Віктор Кімакович, восьмеро з них потрапили у реанімацію, однак на сьогодні в лікарні залишається лише одна дівчинка.

За словами Кімаковича, 25 вересня кілька хлопців розпилили у коридорі школи невідому речовину. Терміново з навчального закладу було евакуйовано 540 дітей. Найбільше від речовини постраждали 68 дітей, яких було своєчасно госпіталізовано, 8 з них потрапили у реанімацію.

"Правоохоронні органи цих хлопчаків виявили й коли стало відомо, який саме спрей вони розпилили, ситуація вже не виглядала надзвичайною. Це спрей короткочасної дії для відлякування собак "Шок", він викликає нежить, сльози, деколи блювання, першіння в горлі. На даний момент дітей уже виписали з лікарні, окрім однієї дівчинки, яку на прохання батьків перевели у Львівську дитячу спеціалізовану лікарню", – розповів Віктор Кімакович.

Утім, головний лікар Львівщини не пов"язує стан здоров"я дівчинки із випадком в школі. "Там вроджена вада серця, відтак батьки вирішили скористатися моментом та пройти обстеження у Львові. День-два вона ще буде в лікарні", – додав він.

Щодо решти дітей, то, як запевняє Кімакович, "ситуація на даний момент контрольована, стан здоров"я задовільний".

За його словами, на Львівщині подібного групового отруєння не було. "Поодинокі випадки бувають, коли хтось комусь бризне якимсь балончиком. На жаль, подібні засоби вільно продаються у магазинах", – додав Кімакович.

За матеріалом Львівський портал.

Зараз ви читаєте новину «Спрей для відлякування собак відправив у лікарню 68 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути