субота, 22 липня 2017 13:26

Справа Марківа: з'явилися нові деталі

Справа Марківа: з'явилися нові деталі
Адвокат бійця Нацгвардії Віталія Марківа розкрив деталі допиту бійця. Фото: InfoResist

Адвокат бійця Нацгвардії Віталія Марківа розкрив деталі допиту бійця.

За словами Раффаеле делла Валле, допит тривав близько шести годин. Однак процедура дала можливість захисту надати багато корисної інформації, передає "Громадське".

"Перш за все, Марків заявив про свою невинність і несправедливості затримання. Також він заявив, що ситуація була протилежною тій, яку озвучує сторона звинувачення. На момент того, що сталося Марків був звичайним солдатом, хоча прокурори заявляють, що він був командиром і міг віддавати накази", - йдеться у повідомленні.

Боєць також зазначив, що мінометний вогонь вівся обома сторонами конфлікту. Тому не виключив, що іноземні журналісти могли загинути від міни проросійських бойовиків. Посилаючись на всі перераховані чинники Марків заявив про свою невинність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійця Марківа захищає один із кращих адвокатів Італії

"Як захисник, я попросив сторону державного обвинувачення подати запит (в органи юстиції України - ред.) На проведення міжнародного розслідування. Якщо дозвіл дадуть, я, прокурор і полковник спеціальної оперативної групи карабінерів, який веде розслідування, поїдемо в Україну", - розповів делла Валле.

Адвокат упевнений, відвідавши місце події, сторона звинувачення зрозуміє всю абсурдність звинувачень на адресу бійця АТО. Також захисник Марківа подав запит про проведення допиту свідків події.

Прокуратура міста Павія (регіон Ломбардія) обвинувачує Віталія Маркова, громадянина Італії і України, в умисному вбивстві з міномета італійського фотографа Андреа Роккеллі 24 травня 2014 року біля окупованого на той час Слов'янська Донецької області. Генеральна прокуратура України стверджує, що Марків не міг цього зробити, бо на озброєнні Національної гвардії, в лавах якої служить Марків, тоді взагалі не було мінометів. Також у ГПУ нагадали, що на той час згадану територію не контролювала українська влада і що Роккеллі перебував у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.

Зараз ви читаєте новину «Справа Марківа: з'явилися нові деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути