Ексклюзиви
понеділок, 25 травня 2020 19:40

Справа Марківа: на Донбасі проводять слідчий експеремент

Справа Марківа: на Донбасі проводять слідчий експеремент
На Донбасі проводять слідчий експеримент у справі Марківа. Фото: МВС

На Донбасі, в Слов'янську проводять слідчий експеримент у справі нацгвардійця Віталія Марківа, обвинуваченого в Італії в убивстві.

У місто прибула група експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз та Київського політехнічного інституту. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Фахівці проведуть слідчий експеримент в кримінальному провадженні Нацполіції про обставини загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккелі і російського перекладача Андрія Миронова 24 травня 2014 року", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загадкова загибель нардепа Давиденка: біля тіла знайшли незадекларовану зброю

Зазначається, що експерти проводять балістичні, акустичні та топографічні дослідження. Дослідження відбуваються в той же час року і на тих же локаціях, де сталися ті події.

"Сподіваємося, слідство Нацполіції отримає професійні висновки експертів, які будуть використані італійським правосуддям для неупередженого розгляду апеляційних скарг, представлених захистом нашого гвардійця і від імені держави Україна", - наголосили в МВС.

30 червня 2017 року в Болоньї поліція заарештувала громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента у 2014 році на Донбасі. У його затриманні брали участь 15 карабінерів. Віталій - боєць Національної гвардії і заступник командира взводу в батальйоні НГУ ім. генерала Кульчицького. Перший допит відбувся 17 липня. Розгляд судової справи вирішили продовжити у вересні.

Зараз ви читаєте новину «Справа Марківа: на Донбасі проводять слідчий експеремент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути