четвер, 21 серпня 2008 08:42

Спостерігачів ПАРЄ не пустили в Горі

Російські військові не дозволили керівникам Комітету з моніторингу Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) доїхати до Горі, повідомляє в четвер вранці Радіо "Свобода" з посиланням на свого кореспондента в Тбілісі.

За його словами, представники ПАРЄ в середу планували потрапити в Горі, проте незабаром після виїзду з Тбілісі біля селища Ігоєті їх зупинили російські військові і не дали проїхати далі. Один з керівників Комітету з моніторингу ПАРЄ - Матіаш Єрши - у зв"язку з інцидентом заявив, що вважає ненормальною ситуацію, коли російські солдати блокують в Грузії грузинське місто і не пускають туди представника Ради Європи. Він також виразив подив у зв"язку з тим, що в Горі не пускають грузинських журналістів.

Росія зобов"язалася вивести свої війська з території Грузії, куди вони увійшли після 8 серпня, до п"ятниці. Власті Грузії вже оголосили, що РФ не має наміру виконувати свої обіцянки і, за їх даними, російські війська як і раніше залишаються на зайнятих позиціях.

Зараз ви читаєте новину «Спостерігачів ПАРЄ не пустили в Горі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути