Ексклюзиви
пʼятниця, 27 березня 2009 15:58

Співробітників швейцарських банків заарештовуватимуть

Співробітників швейцарських банків заарештовуватимуть
Більшість швейцарських банків заборонили своїм керівникам виїжджати за межі країни, оскільки їх можуть заарештувати в рамках активних міжнародних дій проти банківської таємниці, повідомляє Financial Times.

"Якщо сьогодні ти працюєш в швейцарському банку і збираєшся в США, то слід остерігатися того, що тебе заарештують і допитуватимуть. Я б як слід подумав, перш ніж їхати до Америки", - заявив глава одного з банків.

Прагнення багатьох країн, зокрема США та Німеччині, боротися з несплатою податків за рахунок ліквідації банківської таємниці означає, що банки мають самі поклопотатися про безпеку своїх співробітників.

"Деякі банки здійснили подібні запобіжні засоби. Якщо сьогодні я поїду до Німеччини, щоб відвідати ті два банки, з якими я веду справи мене можуть затримати для допиту на німецькій митниці", - уточнив глава одного з провідних приватних банків Женеви.

Заборони на відрядження за кордон ввели не всі швейцарські банки. Деякі обмежилися попередженням не виїжджати до США, але найбільш обережні вважали за краще заборонити поїздки навіть до сусідньої Франції та Німеччини.

У лютому швейцарський UBS, щоб уникнути переслідування з боку США, заплатив $780 млн штрафу і розкрив імена 300 клієнтів, але уряд США подав позов проти UBS з вимогою назвати імена ще 52 000 клієнтів.

За матеріалами Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Співробітників швейцарських банків заарештовуватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути