неділя, 15 травня 2022 13:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Співчуття сенатора США: попередили про чергову маніпуляцію Кремля

Співчуття сенатора США: попередили про чергову маніпуляцію Кремля
Заяви сенатора США Ренда Пола про співчуття Україні - кремлівська маніпуляція. Фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

Заяви сенатора США Ренда Пола про співчуття Україні - кремлівська маніпуляція. Саме цей чиновник заблокував прискорений процес ухвалення нового пакету підтримки України у розмірі $40 млрд.

Про чергову маніпуляцію РФ попереджає Центр протидії дезінформації при РНБО в Telegram.

"Кремлівські медіа в Росії та за кордоном оприлюднили кілька матеріалів, в яких Ренд Пол піддавав сумніву необхідність допомоги Україні. Також американський сенатор заявляв, що "співчуває Україні, але не бажає їй успіху ціною банкрутства США", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни продовжують вигадувати фейки: опублікували чергову порцію неправди

Зазначили, що заяви про співчуття нашій країні - маніпуляція. Адже ще 2018 року після візиту до Москви Пол почав просувати риторику РФ на тлі воєнних дій на сході України.

До того ж, активізувався цього тижня і ексрадник міністра оборони США Дуглас Макгрегор. У кількох американських ЗМІ він висловив думку, що США не варто витрачати так багато грошей на "війну проти Росії", адже Україна і весь світ нібито "програє РФ".

"Всі ці заяви - частина інформаційно-психологічної операції, основне завдання якої - ввести українців у стан зневіри, особливо на тлі поразок армії Росії", - зазначили в ЦПД.

Поширюють чергову порцію фейкових новин про українських військових, які захищають Україну від російських загарбників. Зокрема, проросійські Telegram-канали тиражують фейк про різке погіршення епідеміологічної ситуації у Збройних силах України.

Зараз ви читаєте новину «Співчуття сенатора США: попередили про чергову маніпуляцію Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути