середа, 28 листопада 2018 07:36

Спіймали крокодила, який бігав містом півроку

Спіймали крокодила, який бігав містом півроку
У 2008-му маріупольці відкрили пам'ятник крокодилові Годзі. Фото: shukach.com

28 листопада 2007 року у Маріуполі спіймали крокодила. За півроку до цього він утік із цирку "Шапіто", що гастролював у місті. Метрового нільського крокодила на ім'я Годзіла приніс на пляж артист цирку Артем Каракат. Хотів, щоб тварина позасмагала. Чоловік стверджував, що сонце корисне для травлення крокодилів. Побачивши воду, рептилія вирвалася із рук господаря і втекла.

Упродовж півроку Годзі марно шукали співробітники МНС і навіть прикордонники. Полювання не припинялося навіть вночі. Рятівники вважали, що у вечірній час вірогідність того, що крокодил вийде на сушу вища. Прогнозували, що крокодил загине, бо солона вода Азовського моря не придатна для життя річкової рептилії. Однак крокодил звільнився від скотчу, яким була перемотана щелепа, і навіть набрав у вазі, як стверджували свідки.

Неодноразово Годзілу бачили на околицях Маріуполя. Однак крокодил щоразу тікав, коли до нього наближалися люди.

Господар про крокодила розповідав, що той був агресивним, але кмітливим. Умів стояти на задніх лапах. Крокодил обійшовся йому у 2000 грн. Господар написав кілька пояснювальних записок у прокуратурі та поліції через втечу улюбленця.

Спіймали Годзілу працівники Маріупольської ТЕЦ у відстійнику. Той переселився туди, коли стало прохолодніше.

"Воду ми зливаємо теплу, - пояснював директор ТЕЦ Іван Калагарцев. - І вона багата на різноманітну рибу. У нас зараз краще, ніж в морі, що стає усе прохолоднішим".

30 листопада Годзілла помер у пожежній частині, де його тримали до прибуття господаря.

Спеціалісти по крокодилах стверджували, що тривалість життя цього виду сягає 70-80 років. А крокодилові-втікачу було лише півтора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черевик і капелюх лишились від жінки після нападу алігатора

У квітні 2008-го містяни відкрили пам'ятник крокодилові на Приморському бульварі. На табличці пам'ятника напис: "Годзіку Маріупольському".

Крокодил вчепився дресирувальнику 45-річному Тао в руку під час виступу у тайському заповіднику Фоккатара в тайському місті Чанграй.

На відео, опублікованому на Daily Mail, чоловік проводить підготовчу роботу та кладе руку до пащі тварини. Крокодил стискає щелепи. Тао намагається звільнитися. Коли витягує руку, на підлозі видніються сліди крові.

Зараз ви читаєте новину «Спіймали крокодила, який бігав містом півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути