четвер, 12 квітня 2018 19:43

"Спекуляції на загибелі Владислава Волошина і дестабілізація в регіоні - це загроза для всієї України" - учасники ІV Всеукраїнської конференції ветеранів АТО в Миколаєві

"Спекуляції на загибелі Владислава Волошина і дестабілізація в регіоні - це загроза для всієї України" - учасники ІV Всеукраїнської конференції ветеранів АТО в Миколаєві
Ветерани вшанували пам'ять Владислава Волошина. Фото: nikvesti.com

У Миколаєві 12-го квітня пройшла щорічна ІV Всеукраїнська конференція організацій учасників бойових дій та ветеранів АТО. В роботі конференції взяли участь представники 15 областей України та представники місцевої влади, зокрема, заступник голови Миколаївської ОДА Олександр Кушнір, начальник Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Юрій Мороз.

Конференція розпочалася з вшанування пам'яті загиблих побратимів та льотчика – героя, ветерана АТО Владислава Волошина. "Коли сталася ця страшна трагедія, саме ми - місцеві ветерани АТО, об'єдналися в групу, яка слідкувала за ходом розслідування та підтримувала родину, крім нас ніхто цього не зробив. Тож ніхто не має морального права заявляти, що все не так погано! Ми пильно стежили за всіма подіями і версіями, які породила смерть нашого побратима, крім політичних інтриг та спекуляцій - ми не побачили нічого", - обурилися ветерани АТО. Начальник Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Юрій Мороз прокоментував справу Волошина: "Відпрацьовують версії, проводять експертизи, збирають покази свідків. Головне, не допустити проявів сепаратизму та розхитування ситуації", повідомляють "Українські новини".

Ветерани АТО в свою чергу заявили: "Ми були в зоні бойових дій, ми бачили смерті, розруху, всі ті жахи, що завдає війна. Ми як ніхто розуміємо, наскільки крихкий мир, і яку загрозу для всієї України несе дестабілізація в Миколаївській області. Ми не дозволимо офіційній владі затягувати час. Якщо влада вкотре затягне справу та відмаже причетних, нам доведеться брати цю справу в свої руки, так, як це сталося 2014 року, коли зовнішній ворог вирішив позбавити нас Батьківщини. Тепер прийшов час боротьби з внутрішнім ворогом. Ми захищали Україну на війні, захистимо і тут, в тилу", - заявили учасники заходу.

Головною метою на сьогодні учасники конференції вважають швидке і об'єктивне розслідування обставин смерті В. Волошина і покарання всіх причетних і винних. З цими вимогами АТОвці звернулися до присутніх на заході представників губернатора, поліції та СБУ. Юрій Мороз пообіцяв взяти справу під свій контроль, також прийняли рішення направити звернення до СБУ з метою розслідування обставин загибелі В. Волошина та спекуляції на його смерті з боку певних політичних сил, які під виглядом піклування про ветеранів дестабілізують ситуацію на Миколаївщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу про загибель льотчика Волошина хочуть передати іншим слідчим

Також учасники звернули увагу на проблеми ветеранів, які повернулися з зони бойових дій і наголосили на поглибленні співпраці між місцевими владами і демобілізованими військовослужбовцями. В процесі активного діалогу заступник голови облдержадміністрації Олександр Кушнір повідомив: "В Миколаївській області 2016 року на допомогу ветеранам АТО передбачили лише 200 тисяч гривень, 2018-го ця цифра становить вже понад 28 мільйонів гривень, що в 140 разів більше. На придбання квартир взагалі нічого не було закладено, передбачили лише 200 тисяч на одноразову допомогу, та з призначенням на посаду голови ОДА Олексія Савченко за півтора місяці ми внесли зміни до бюджету і придбали АТОвцям 15 квартир, а 2017-го – придбали вже 37 квартир. Також передбачили 3,6 мільйона на патріотичне виховання".

Ми намагаємося допомогти бойовим ветеранам не тільки фінансово, - продовжив Олександр Кушнір, - цього року ми започаткували унікальну програму "Власна справа", яка надасть можливість ветеранам АТО отримати стартовий капітал для розвитку власного бізнесу.

"Люди, які пройшли горнило війни, змінюються назавжди. У них інші погляди і інші реакції. Військові ветерани – це мобільна і ініціативна частина суспільства. Вони становлять значний потенціал для перетворення України в економічно розвинену та щасливу для її громадян країну. Насильством неможливо вирішити жодну проблему, і всі наші розбіжності ми маємо подолати у мирному відкритому діалозі", - резюмував голова окремого підрозділу обласної спілки учасників і ветеранів АТО "Схід" Ярослав Шевчук.

Зараз ви читаєте новину «"Спекуляції на загибелі Владислава Волошина і дестабілізація в регіоні - це загроза для всієї України" - учасники ІV Всеукраїнської конференції ветеранів АТО в Миколаєві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути