четвер, 11 червня 2020 21:16

Спека не впливає і нічого не закінчилось: у МОЗ спростували важливу інформацію про коронавірус

Спека не впливає і нічого не закінчилось: у МОЗ спростували важливу інформацію про коронавірус
Підвищення температури повітря і настання спеки не відіграють вирішальну роль у стримуванні поширення коронавірусу. Фото: sigmatv.com.ua

Підвищення температури повітря і настання спеки не відіграють вирішальну роль у стримуванні поширення коронавірусу, як це очікувалося раніше.

Значно більше значення у нинішньому антирекорді нових хворих на Covid-19 має легковажне ставлення українців до запроваджених карантинних обмежень. Про це розповіла заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак.

"Говорити про те, що зміни погоди чи сезонність впливає на коронавірус, дуже складно. Бо сам коронавірус є дуже незвичайний, не дуже вивчений, мало прогнозований. Тому, швидше всього, зростання кількості захворюваних не може корелюватися з сезонністю", - пояснила Микичак, передає ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які області не готові до послаблення карантину

За її словами, нині у МОЗ обговорюють кілька причин різкого зростання кількості інфікованих. Передусім, йдеться про недотримання українцями правил карантину, який є чинним донині.

"Ми розглядаємо ряд причин, чому сьогодні є підйом захворюваності у багатьох областях України. Отже, це насамперед, те, що ми стали недбайливо ставитися до тих простих правил, які рекомендують епідеміологи, Всесвітня організація охорони здоров'я. Ми вирішили, що карантин закінчився. Насправді, нічого не закінчилося. Карантин не може бути вічний, але ми маємо дотримуватися простих, елементарних правил. Ми маємо позбутися трохи комфорту, десь не піти святкувати, не піти в ресторан, не відвідати масові заходи. Але одягнути рукавички, маски, помити зайвий раз руки", - наголосила заступниця міністра охорони здоров'я.

В Україні станом на 11 червня зафіксовано 29 070 випадків коронавірусу. За останню добу зафіксували 689 нових випадків – це найвищий показник від початку епідемії. Померли 854 людини. Кількість тих хто одужав - 13 141.

Зараз ви читаєте новину «Спека не впливає і нічого не закінчилось: у МОЗ спростували важливу інформацію про коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути