Ексклюзиви
четвер, 05 лютого 2009 17:19

Спецслужби з"ясовували дійсне місце проживання Політковської

Спецслужби з"ясовували дійсне місце проживання Політковської
Співробітники спецслужб неодноразово направляли запити про місце проживання та анкетні дані журналістки Ганни Політковської, яка була зареєстрована за однією адресою в Москві, а фактично проживала в іншому місці. Це витікає з матеріалів, представлених на суді у справі про вбивство журналістки.

В четвер, зокрема, на прохання представників сім"ї Політковської була оголошена довідка від 18 вересня 2006 року, в якій йдеться, що один з підрозділів ФСБ направив у ФМС запит про встановлення адреси Політковської. Цей запит підписаний співробітником якимось Андреєвим.

У матеріалах справи є дані слідству свідчення співробітника ФСБ Павла Рягузова, де він повідомив, що в середині вересня екс-глава Ачхой-Мартановського району Чечні Шаміль Бураєв просив його дізнатися місце реєстрації Політковської. Тоді Рягузов повідомив, що він дізнався потрібну Бураєву адресу, і екс-глава Ачхой-Мартановського району попросив його дізнатися адресу фактичного мешкання, що Рягузов не зміг зробити.

Проте в суді Рягузов від своїх свідчень, даних на слідстві, повністю відмовився і заявив, що восени 2006 року до нього ніхто не звертався з подібними проханнями. Бураєв притягувався до кримінальної відповідальності у "справі Політковської", але потім стосовно нього справу припинили.

За матеріалами РИА "Новости", Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Спецслужби з"ясовували дійсне місце проживання Політковської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути