субота, 13 квітня 2019 18:32

Створили заповідник в прибережній зоні Азовського моря

Створили заповідник в прибережній зоні Азовського моря
Прибережну зону Азовського моря оголосили заказником "Приморський". Фото: Proots

В Україні прибережну акваторію Азовського моря оголосили гідрологічним заказником загальнодержавного значення "Приморський".

Відповідний указ 11 квітня підписав президент України Петро Порошенко. Площа заказника - 13,1 тис. гектарів уздовж морського узбережжя від Бердянського і до Приазовського району. Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України, передає УНН.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак розповів, що заказник "Приморський" створюється з метою збереження біологічного різноманіття акваторії Азовського моря, оскільки вона є кормовою базою для перелітних птахів, ареалом мешкання низки рідкісних видів флори і фауни, нерестовищем та місцем нагулу багатьох видів риб, зокрема, червонокнижних.

"Рибні ресурси Азовського моря вкрай виснажені і потребують відновлення. Виною цьому є браконьєрство, надмірний промисловий вилов і забруднення довкілля. Якраз цей заказник ми створюємо, щоб отримати екологічний коридор, який об'єднає всі території та об'єкти природно-заповідного фонду і сприятиме відновленню рибних ресурсів Азовського моря", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи беруться за давнє поселення на місці будівництва лінії електропередач

На території заповідника велике видове різноманіття флори і фауни: близько 150 видів безхребетних тварин, 80 видів риб і близько 20 видів водоростей-макрофітів. Найбільшу природоохоронну цінність акваторія заповідника має для осетра російського і севрюги звичайної, які занесені до Червоної книги України та міжнародних Червоних списків.

Тепер Кабмін в шестимісячний термін повинен забезпечити дотримання режиму охорони і збереження заповідника.

Президент України підписав 11 указів, розроблених Мінприроди упродовж 2 років. Вони розширюють природо-заповідну територію України.

Зараз ви читаєте новину «Створили заповідник в прибережній зоні Азовського моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути