Ексклюзиви
понеділок, 29 листопада 2021 14:58

Сovid-штам Omicron: в Україні повернули самоізоляцію

Сovid-штам Omicron: в Україні повернули самоізоляцію
Перші випадки інфікування цим штамом зафіксували в студентів університетів. Фото: pixabay.com

Після повернення в Україну мандрівники, які перебували в країнах, де виявили Covid-штам Omicron, мають відбути двотижневу самоізоляцію.

Українці, які зараз перебувають на території ПАР, Ботсвани, Зімбабве, Намібії, Лесото, Есватіні й Мозамбіку, мають чітко дотримуватися протиепідемічних вимог і невідкладно звертатися до місцевих медичних закладів у разі появи симптомів, заявив 29 листопада міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час селекторної наради з президентом.

"Дослідження нового штаму тривають. Більше інформації буде доступно найближчими тижнями. Але вже зараз ми закликаємо наших громадян утриматися від поїздок у країни, де виявили новий штам. На урядовій нараді ухвалили рішення не пускати на територію країни без періоду самоізоляції осіб, які перебували на території низки країн Південної Африки понад тиждень упродовж останніх 14 днів", - сказав він.

Зараз невідомо, чи спричиняє штам Omicron тяжчий перебіг хвороби. Перші випадки інфікування цим штамом зафіксували в студентів університетів, які зазвичай легше переносять хворобу. Водночас у ПАР спостерігають підвищений загальний рівень Covid-заражень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ розповіли, скільки українців повністю вакцинувалися проти Covid-19

Міністерство закордонних справ рекомендує українцям утриматися від поїздок в Південно-Африканську Республіку, Ботсвану, Есватіні, Лесото, Мозамбік, Намібію та Зімбабве. Українцям також рекомендують стежити за повідомленнями авіаперевізників у зв'язку із можливими змінами рейсів і запровадженням додаткових протиепідемічних заходів.

Зараз ви читаєте новину «Сovid-штам Omicron: в Україні повернули самоізоляцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути