четвер, 04 вересня 2008 10:36

Рада безпеки ООН схвалила участь Абхазії та Південної Осетії в засіданнях

Рада Безпеки ООН схвалила участь представників від Південної Осетії та Абхазії в засіданнях, присвячених ситуації в Грузії.

Про це повідомив голова ради, представник Буркина-Фасо Мішель Кафандо.

За його словами, зараз ще невідомо, в якому форматі і коли проходитиме така зустріч. "Російська Федерація попросила Раду Безпеки заслухати представників Абхазії та Південної Осетії. Рада безпеки прийняла це до уваги і принципово ухвалила таке засідання. Але досі ми не знаємо, в якому форматі і в якій модальності таке засідання відбудеться", - повідомив Кафандо.

Проте, грузинське питання не було включене в повістку РБ ООН на вересень у зв"язку з очікуванням результатів зустрічі президента РФ Дмитра Медведєва та президента Франції Ніколя Саркозі. За словами голови ради, у разі потреби РБ може повернутися до обговорення ситуації в Грузії у будь-який час.

Нагадаємо, 29 серпня на засіданні Ради безпеки ООН не було досягнуто єдиної думки щодо можливості присутності представників Абхазії та Південної Осетії.

Раніше повідомлялося, що Рада безпеки ООН проведе відкрите засідання по ситуації в Грузії в четвер, 28 серпня, о 15:00 за нью-йоркським часом (22:00 за київським часом), повідомили в прес-службі ООН.

Як повідомлялося, 21 серпня РБ ООН не ухвалила рішення по Грузії, оскільки не готова була схвалити будь-яку резолюцію. 20 серпня Росія розповсюдила в Раді Безпеки ООН проект резолюції по Грузії, в основі якого лежать шість принципів врегулювання, узгоджених президентами Росії та Франції 12 серпня.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Рада безпеки ООН схвалила участь Абхазії та Південної Осетії в засіданнях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути