четвер, 31 грудня 2020 10:05

"Щотижня по кілька разів вливають донорську кров" - Нікіті Ксендзюк потрібна пересадка кісткового мозку

Автор: Фото надане Марією Ксендзюк
  У Нікіти Ксендзюк виявили тяжку форму апластичної анемії
У Нікіти Ксендзюк виявили тяжку форму апластичної анемії

5-річний Нікіта Ксендзюк з Києва перебуває в лікарні "Охматдит". У хлопчика виявили тяжку форму апластичної анемії. У його організмі порушений процес кровотворення. Дитині щотижня по кілька разів вливають донорську кров. Уже було більш, як півсотні таких маніпуляцій. Потрібна пересадка кісткового мозку.

"На початку серпня в Нікіти була температура. Ми здали аналізи. Вони показали занизький гемоглобін. І вже на початку вересня поставили тяжку форму апластичної анемії. Впродовж п'яти днів Нікіта приймав хіміотерапію. Лікування не дало результатів і тепер потрібна пересадка кісткового мозку. Я, чоловік і менший наш синочок не підходимо по результатах обстеження. Тепер "Охматдит" підшукує донора, щоб провели трансплантацію кісткового мозку", - розповіла Gazeta.ua мати Марія Ксендзюк.

У Нікіти ослаблена імунна система, тому він перебуває практично в стерильних умовах.

"У організмі хлопчика порушений процес кровотворення. Щоб жити, йому щотижня по кілька разів вливають донорську кров. Уже було більш, як півсотні таких маніпуляцій. Нікіта каже, що не хоче більше бути в лікарні, бо боїться уколів. Однак, він звідти не вийде, доки йому не пересадять кістковий мозок. Ні його батьки, ані братик не підійшли. Це означає, що треба шукати неродинного. У світовому реєстрі, на жаль, це довго і не завжди успішно. Інша справа - пошук серед нас, українців. Будь-хто із нас може стати для дитина рятівником. Шанс знайти донора серед своїх значно вищий. От тільки їх, "своїх" потенційних донорів, в благодійному фонді "Український реєстр донорів кісткового мозку" поки зареєструвалися 2 тисячі 250, а потрібно хоча б 20 тисяч", - написала в Facebook Ірина Заславець, засновниця громадської організації "Всеукраїнська платформа донорства "iDonor".

Автор: Фото надане Марією Ксендзюк
  У Нікіти Ксендзюк виявили тяжку форму апластичної анемії
У Нікіти Ксендзюк виявили тяжку форму апластичної анемії

Реквізити для допомоги:

Карта Приватбанку: 4149 4993 4475 2199 (Ксендзюк Марія Юріївна), її контакти: 0 (93) 211 87 73.

Зараз ви читаєте новину «"Щотижня по кілька разів вливають донорську кров" - Нікіті Ксендзюк потрібна пересадка кісткового мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути