вівторок, 22 січня 2008 09:56

Sotheby"s виставляє на лютневі торги роботи Деміена Херста

Торговий дім Sotheby"s оголосив, що в лютому виставить в Нью-Йорку на торги дві роботи скандально відомого британського художника, майстра епатажу Деміена Херста, що зумів торік продати одну з своїх робіт за 100 млн доларів причому самому собі.

Один з пропонованих покупцям лотів - панель з скла і нержавіючої сталі - позбавлений будь-якого  зображення,  називається "Де хочеш, там і шлях". Робота попередньо  оцінюється в 5-7 млн доларів. Інша інсталяція цього модного художника-сюрреаліста не переобтяжена інтелектуальним підтекстом - це просто серце у вигляді пряника з підписом "Все, що вам треба -це любов". Вона оцінюється в півтора млн доларів.

Анотації до робіт Херста писали не маститі мистецтвознавці, а відомий музикант, соліст групи U2 - Боно. "Деміен Херст викличе усмішку навіть у Бога, а мене просто примушує реготати", - відрекомендував Боно роботи художника, що раніше продав платиновий череп, усипаний діамантами за 100 мільйонів доларів під назвою "Заради любові до Бога".

Втім, ЗМІ стверджували, що сам же майстер епатажу і був одним з учасників "групи інвесторів", що купили цей спірний витвір мистецтва. Демонстрація ще одного його творіння - "Розділені мати і дитя" –и розчленовані корову і теля у формаліні, була заборонена в Нью-Йорку через побоювання  за психічне здоров"я відвідувачів.

Заповнений формаліном акваріум з акулою -  2004 рокубув куплений мільярдером Стівеном Коеном за 12 мільйонів доларів. Згодом акула була передана Коеном нью-йоркському Музею сучасного мистецтва. Художника зробив знаменитим галерист Чарльз Саатчі, що вперше представив його в рамках групи Young British Artists ("Молоді британські художники") в середині 1990-х. Херст також робив відеокліпи для групи Blur, він відомий і спільними проектами у галузі освоєння космосу з Британським національним аерокосмічним центром. У 1995 році Херст отримав престижну премію Тернера, повідомляє  РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Sotheby"s виставляє на лютневі торги роботи Деміена Херста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути