четвер, 17 січня 2008 15:31

Складений рейтинг нічних кошмарів

Соціологічне опитування, проведене німецьким журналом Apotheken Umschau, показало, що найчастіше нічні кошмари пов"язані з падінням в порожнечу. Більше 37% опитаних описували саме такі сни. На другому місці опинилися сни про втечу і переслідування. 26% учасників розповідали про сни, де за ними гналися один або декілька чоловік.

Багатьом сниться, що їм загрожує небезпека, але при цьому вони не можуть поворушитися (25,1% опитаних). Від нічних кошмарів, пов"язаних із запізненням на важливу зустріч або на роботу, страждають 23%. Кожен п"ятий опитаний скаржився на сни, в яких зникають або гинуть його близькі. Помітно рідше зустрічалися такі мотиви, як страх перед іспитом (12,5%) або перед стихійним лихом (10,3%). 7,2% учасників дослідження бачать в страшних снах, як у них випадають зуби і волосся.

У опитуванні взяли участь більше 2 тисяч чоловік від 14 років, майже половина з яких часто (від декількох разів на рік) страждають від нічних кошмарів, повідомляє Cnews.

Зараз ви читаєте новину «Складений рейтинг нічних кошмарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути