Ексклюзиви
четвер, 14 грудня 2006 16:43

Сорос скаржиться на французів у Європейському суді

 

Фінансист Джордж Сорос подав апеляційну скаргу у Європейський суд з прав людини у Страсбурзі, вимагаючи відміну вироку Паризького трибуналу, який визнав його винним у використовуванні конфіденційної інформації під час махінацій з акціями банку Societe Generale 1988 року.

Дата слухань у Європейському суді ще не призначена. Кажуть, що справа 20-річної давнини може затягнутися ще на кілька років.

Паризький апеляційний суд в березні 2005 року підтримав рішення паризького суду від 2002 року про те, що Сорос порушував закони про торгівлю під час купівлі акцій та підтвердив, що Сорос має сплатити 2,9 мільйона доларів, які він заробив під час махінації.

Французький уряд продав Societe Generale 1987 року. Рік по тому, коли вартість акцій значно зменшилась із-за обвалу ринку, банк спробували викупити, але угода зірвалась. Французька влада звинуватила Сороса в тому, що він скупив акції Societe Generale на 50 мільйонів доларів і миттєво продав їх за значно більшою ціною напередодні його поглинання, пише lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Сорос скаржиться на французів у Європейському суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути