пʼятниця, 01 серпня 2008 11:30

Сонячне затемнення почалося на Землі

Сонячне затемнення почалося на Землі - місячна півтінь торкнулася поверхні планети о 11 годині 4 хвилини 6 секунд, мовиться в повідомленні на присвяченому затемненню сайті американського аерокосмічного агентства НАСА.

На території Північної Америки з цієї миті починається часткове затемнення, при якому Місяць закриває частину диска Сонця.

Повне затемнення почнеться приблизно за годину - в 12.21, коли смуга місячної тіні шириною близько 100 кілометрів торкнеться Землі в районі затоки Куін-Мод на півночі Канади.

Місячна тінь пройде через Гренландію, Північно-Льодовитий океан, торкнеться островів архіпелагу Земля Франца-Йосифа і досягне російського берега на західносибірському півострові Ямал в 13.10. Смуга повного затемнення пройде через російський Західний Сибір, торкнувшись Новосибірська, Барнаула, Горно-Алтайська, Надима і Ноябрьська.

Агентство РІА Новости покаже в прямому ефірі трансляцію повного затемнення Сонця з Новосибірська, де воно почнеться в 12.40.

Смуга затемнення покине територію Росії у межі з Монголією і Китаєм, потім в Китаї в 14.21 місячна тінь покине Землю і повне затемнення завершиться. Часткове затьмарення зможуть спостерігати жителі Аравії, Індії і південно-східної Азії. Місячна півтінь покине Землю в 17.38 і затемнення завершиться остаточно.

Зараз ви читаєте новину «Сонячне затемнення почалося на Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути