Ексклюзиви
середа, 01 грудня 2021 03:44

Сонце могло стати джерелом води на Землі - вчені

Сонце могло стати джерелом води на Землі - вчені
Знайшли нове джерло води на Землі. Фото: Reuters

Сонце може бути неврахованим джерелом води Землі.

Такого висновку дійшли вчені з Університету Кертіна в Австралії, проаналізувавши пил астероїда С Ітокава, повідомляє Naked science.

Астероїд належить до групи навколоземних об'єктів із групи про аполлонів із сильно витягнутої орбітою, через що вони перетинаються з орбітами Землі і Марса. Довжина астероїда становить 535 метрів, тож він вважається невеликим.

Об'єкт відкрили 26 вересня 1988 року та назвали на честь засновника японської космічної програми професора Хідео Ітокави. Зразки породи зібрав японський космічний зонд "Хаябуса" та передав на Землю у 2010 році. Це були перші зразки астероїда, які доставили на нашу планету.

Вчені дійшли висновку, що Ітокаву можна вважати частиною більшого небесного тіла, що розпалося. Вік зібраного пилу астероїда оцінили у вісім мільйонів років.

Тепер вчені продовжили роботу з вивчення пилу Ітокави та з'ясували, що він містить молекули води: загалом 20 літрів на кожен кубометр породи. На думку дослідників, причиною появи води на астероїді став сонячний вітер.

Крім того, на думку дослідників, цей сонячний вітер міг принести воду і на Землю та інші планети Сонячної системи. На початку існування нашої планети заряджені частинки врізалися на її поверхню, утворюючи водойми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вулкан на острові Ла-Пальма викинув новий потік лави

Метеор помітили десятки мешканців Лос-Анджелеса та прилеглих містечок. Він пронісся приблизно із заходу на схід 25 листопада 2021 року о 4:12 за Всесвітнім координованим часом. Понад 100 людей надіслали рапорт про спостереження за космічним тілом Міжнародної метеорної організації. Цікаво, що метеор був не схожий на своїх однокласників і, ймовірно, відноситься до рідкісного типу - грейзинг.

Зараз ви читаєте новину «Сонце могло стати джерелом води на Землі - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути