пʼятниця, 06 лютого 2009 15:26

Сомалійські пірати думали звільнити "Фаїну" без викупу

Автор: Фото Reuters
 
Сомалійські пірати, які утримували сухогруз "Фаїна", заявили, що розглядали можливість звільнення судна без викупу, проте їм довелося узяти гроші, щоб сплатити витрати на цигарки, їжу та прохолодні напої, що було потрібні під час переговорів. Як заявив один з викрадачів Фаїни Ахмед Мухаммед Абді, який отримав свою частку викупу за "Фаїну", він і його товариші так втомилися від ситуації з українським сухогрузом, що були готові відпустити свою "здобич" без виплати викупу.

"Ми були ситі по горло "Фаїною", - сказав Абді.

"У свій час ми навіть думали звільнити судно без будь-якого викупу, з гуманних намірів, але ми витратили багато позичених грошей на цигарки з ката (рослини, що викликає ейфорію і збудження), Кока-Колу, мінеральну воду та їжу", - сказав пірат.

Як повідомляла раніше Gazeta.ua, через 4 дні звільнений від піратів український корабель "Фаїна" прибуде в кенійський порт Момбаса.

5 лютого, з"явилася інформація про те, що борт Фаїни залишили всі пірати.

4 лютого Сомалійські пірати отримали 3,2 мільйона доларів викупу за українське судно Фаїна і пообіцяли звільнити сухогруз протягом декількох годин.

"Ми були ситі по горло "Фаїною"

Нагадаємо, судно Фаїна було захоплене піратами 25 вересня минулого року біля берегів Сомалі. На борту судна знаходилося 17 громадян України, 3 росіяни та один громадянин Латвії. Незабаром, капітан судна, громадянин РФ, помер.

На борту Фаїни також знаходяться 33 танки Т-72, гранатомети, зенітні установки та боєприпаси, які Україна продала Кенії.

За матеріалами Gazeta.ua, Цензор.нет

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські пірати думали звільнити "Фаїну" без викупу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути