субота, 02 травня 2009 13:31

Сомалійські пірати захопили українське судно

Сомалійські пірати захопили українське судно
Сомалійські пірати захопили українське судно. За словами піратів, на борту знаходиться виробниче устаткування, зокрема автомобілі з логотипом Організації об"єднаних націй, передає Reuters. Назва і пункт призначення судна поки не приводяться.

З 1991 р. в Сомалі відсутня централізована влада, і країна фактично поділена на декілька областей, якими правлять кримінальні клани. На цьому фоні останніми роками в країні почало розцвітати піратство як єдиний високодохідний бізнес, а в 2007-2008 рр. нападу піратів на судна, що проходять біля берегів Сомалі, переросли в серйозну міжнародну проблему. Пірати, підтримувані бандитськими формуваннями Сомалі, регулярно захоплюють іноземні судна і вимагають за їх звільнення викуп. З початку 2008 р. було відмічено понад 120 нападів, більше 35 судів було захоплено піратами, з вимогою виплати викупу за звільнення утримувалися більше 600 моряків. В даний час у водах Сомалі для боротьби з піратами знаходяться кораблі США, європейських країн і Китаю, а в руках піратів знаходяться близько 230 заручників, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські пірати захопили українське судно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути