Ексклюзиви
понеділок, 02 червня 2008 15:14

Сомалійські пірати погрожують вбити заручників "Амія Скан"

Пірати, які захопили торгове судно "Амія Скан" поблизу берегів Сомалі, погрожують вбити членів команди, якщо буде зроблена спроба насильницького звільнення судна, повідомляє РІА Новости з посиланням на нідерландське інформагентство АНП.

Відомо, що за звільнення команди, яка складається з дев"яти моряків, п"ятеро з яких є громадянами Філіппін, а четверо - громадянами Росії, пірати вимагають викуп. Пірати заявили, що "Амія Скан" вела нелегальний лов риби у водах Сомалі, а влада країни при цьому не діяла.

Ларс Вальдер, представник нідерландської компанії Rieder Shipping, яка є власником судна, спростував цю інформацію. За його словами, "Амія Скан" у момент захоплення знаходилася за межами зони територіальних вод Сомалі. Крім того, підкреслив Вальдер, судно є вантажним, а не риболовецьким.

Раніше компанія Rieder Shipping зверталася до влади Сомалі з проханням утриматися від силового захоплення сухогруза. Відомо також, що заклик не штурмувати захоплене піратами судно адресував Сомалі російське МЗС.

Як повідомлялося раніше, "Амія Скан" була захоплена в Аденській затоці в кінці минулого місяця. Судно, що перевозило розібрану бурову установку, йшло з кенійського порту Момбаса в румунський порт Констанца.

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські пірати погрожують вбити заручників "Амія Скан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути