Ексклюзиви
пʼятниця, 19 лютого 2010 11:51

Сьома резиденція для Медведєва обійдеться у $255 млн

Сьома резиденція для Медведєва обійдеться у $255 млн

Управління у справах президента Росії Дмитра Медведєва побудує на березі Тихого океану резиденцію для перших осіб країни вартістю 7,7 мільярда рублів.

Прес-секретар відомства Віктор Хреков підтвердив, що в планах управління є подібний проект, однак зазначив, що рішення про будівництво поки не прийнято.

Резиденцію планується побудувати на півострові Гамова в Приморському краї. Кошти на проект, управління шукатиме у приватних інвесторів.

При цьому чиновники хочуть забрати під резиденцію частину мисливського господарства, територія якого належить до Далекосхідного морського заповіднику. Зараз на його території заборонено навіть купатися. Крім того, через заповідник будь-яке будівництво ближче ніж за 500 метрів від берега заборонено.

Будівництво резиденції на півострові в 2010-2011 роках згадувалось у поправках до Федеральної цільової програми (ФЦП) розвитку Далекого Сходу до 2013 року. У поправках до ФЦП говориться, що бюджетні гроші на проект чиновники теж планують витрачати. Тільки на забезпечення енергопостачання резиденції в 2010 і 2011 роках буде витрачено більше 600 мільйонів рублів.

Зараз у Медведєва вже є сочинська резиденція "Бочаров ручей", карельська "Шуйская Чупа", "Довгі Бороди" на Валдаї, підмосковне "Ново-Огарьово", що розташоване у Тверській області "Завидово" і Костянтинівський палац в Санкт-Петербурзі.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Сьома резиденція для Медведєва обійдеться у $255 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути