Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2007 10:08

Сьогодні з в"язниці виходить Гарі Каспаров

За участь у "Марші незгодних" один із лідерів російської опозиції був засуджений на п"ять діб позбавлення волі. Сьогодні вдень цей термін закінчується. Тим часом, опозиціонери готують нову акцію на підтримку лідера Об"єднаного громадянського фронту. Про це повідомляє Эхо Москвы.

"У четвер, в день, коли закінчиться арешт Гарі Каспарова, пройде санкціонований пікет. Сьогодні влада Москви дала дозвіл на його проведення", – повідомила член федеральної ради Об"єднаного громадянського фронту Марина Литвинович. За її словами, пікет відбудеться з 11 до 13 годин на перетині вулиці Петровка і Бульварного кільця, біля пам"ятника Володимиру Висоцькому. "Цей пікет санкціонований і тому ми сподіваємося, що він пройде без проблем", – додала Литвинович.

У суботу мировий суддя дільниці N 382, куди Каспарова доправили після "Маршу незгодних", визнав його винним у порушенні двох статей Кодексу про адміністративні правопорушення – статті 20.2 (порушення встановленого порядку проведення демонстрацій, мітингів і пікетів) і статті 19.3 (невиконання законного розпорядження співробітника міліції). Як покарання йому був обраний арешт на термін п"ять діб. Адвокат Гарі Каспарова заявляла про намір скаржитися до Європейського суду з прав людини на порушення, допущені, на її думку, судами РФ, які санкціонували адміністративний арешт розділу Об"єднаного громадянського фронту, повідомляє "Обозреватель".

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні з в"язниці виходить Гарі Каспаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути