Ексклюзиви
неділя, 13 вересня 2015 15:47

Сьогодні українські танкісти відзначають професійне свято
7

В польових таборах Маріупольського напрямку танкістів привітав генерал-лейтенант Анатолій Сиротенко.
Фото: прес-служба Міноборони України
Командир танку Геннадій (“Маляр”), 58 років. Родом з Донецька. Коли “руська весна”, перекинулася з Криму на Донбас, виїхав у Київ, повернувся до війська, адже в минулому, ще за радянських часів, був інструктором у навчальному підрозділі, де готували танкістів.

13 вересня Збройні Сили України відзначають День танкістів.

В Україні День танкістів відзначається згідно з 1997 року кожної другої неділі вересня.

"З Днем танкіста! Слава українським Героям!", - привітав президент України Петро Порошенко військовослужбовців у Twitter.

Відео: Військове телебачення України

"Цьогорічні бойові дії довели, що саме завдяки героїзму танкістів українській армії вдалося стримати наступ проросійських терористичних військ вглиб країни. Україна знає вас як героїв, мужніх, самовідданих країні та народові. Ви завжди готові бути на передовому рубежі, бути там, де найважче. Я дякую особовому складу за сумлінну службу і вірність Батьківщині!", - цитує прес-служба Міністерства оборони вітання міністра Степана Полторака.

Водночас воїнів-танкістів у польових таборах Маріупольського напрямку привітав генерал-лейтенант Анатолій Сиротенко. Окрім почесних заохочувальних відзнак "За оборону Маріуполя" та грамот, він подарував танкістам нові танкові комбінезони українського виробництва, виготовлені зі спеціального вогнетривкого матеріалу.

Слід зазначити, що танки є на озброєнні майже сотні країн світу, але тільки деякі з них виробляють їх. Україна посідає чільне місце серед 11 провідних танкобудівних держав світу. Розробниками танків в Україні є Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. О.О. Морозова та "Завод імені Малишева". На останньому створили, зокрема, легендарний танк Другої світової війни Т-34.

 

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні українські танкісти відзначають професійне свято». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути