середа, 27 грудня 2006 12:17

Сьогодні Сергію Бодрову-молодшому виповнилося б 35 років

27 грудня 2006 року кіноакторові, кінорежисерові і телеведучому Сергію Бодрову-молодшому виповнилося б 35 років.

Він загинув раптово 20 вересня 2002 року. Режисера та його знімальну групу накрило лавиною в Кармадонській ущелині, де Бодров працював над своїм новим фільмом. Експерти з МНС практично відразу заявили, що вижити в такій ситуації ніхто не міг.

В ході пошуково-рятувальної операції в ущелині знайшли 19 тіл загиблих, 17 з них впізнані. Зниклими безвісти вважаються 108 осіб, зокрема члени знімальної групи Сергія Бодрова-молодшого.

Останній раз групу на автомашині бачили за декілька хвилин до сходу льодовика на одному з перехресть. Знімальна група Бодрова-молодшого прибула в район села Нижній Кармадон для зйомки художнього фільму "Зв"язковий" тільки на дев"ять днів. Цей фільм так і залишився не знятим.

Сергій Бодров-молодший народився у 1971 році в сім"ї сценариста і режисера Сергія Бодрова. Закінчив історичний факультет МДУ ім. Ломоносова. Працював в школі вчителем, потім кондитером, журналістом і навіть рятувальником на пляжі в Італії.

У 1998 році на кафедрі історії мистецтв істфакуМДУ захистив кандидатську дисертацію по темі "Архітектура у венеціанському живописі Відродження".

Його дебютом в кіно став в 1995 році фільм "Кавказький полонений". За нього Бодров отримав приз "За кращий кінодебют" на фестивалі "Балтійська перлина" в Ризі і приз кінопреси як кращий актор 1996 року. Стрічка також була номінована на "Оскар" як кращий іноземний фільм.

Наступні ролі Сергія Бодрова були у фільмах "Брат", "Брат-2" та "Схід-Захід". "Брат" зробив Сергія фігурою надпопулярною, мало не культовою. Фільм був по-справжньому модним в 1997 році. Преса називала Бодрова "обличчям покоління", з чим він сам категорично не погоджувався.

Режисерським дебютом Бодрова став фільм "Сестри".

Дружина актора - Світлана Михайлова, режисер відомих телевізійних проектів "Акули пера" і "Канон". У Бодрова залишилося двоє дітей: 8-річна Оля, та 4-річний Сашко. Хлопчик знає батька лише за розповідями рідних, пише Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Сергію Бодрову-молодшому виповнилося б 35 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути