четвер, 20 вересня 2007 14:47

Сьогодні п"ять років із дня загибелі Сергія Бодрова-молодшого

У четвер, 20 вересня, жителі Північної Осетії згадують жертв природної катастрофи, яка відбулася в Кармадонській ущелині в 2002 році. У числі загиблих - російський режисер Сергій Бодров-молодший.

Сьогодні керівництво Північної Осетії покладе квіти до меморіалу загиблих під час сходу льодовика. Меморіал, який зображує юнака, що потрапив у полон льодової маси, установлений на рівнині в сімох кілометрах від селища Гизель - саме до цього місця в 2002 році дійшла льодова маса.

Напередодні в республіку прибула мати загиблого актора і режисера - Валентина Бодрова. Разом з нею в Північну Осетію прилетіли родичі членів знімальної групи Сергія Бодрова.

За годину рятувальних робіт удалося знайти 17 тіл, у списках зниклих без звісти 110 прізвищ, серед яких знімальна група режисера Сергія Бодрова-молодшого. В ущелині він знімав свій новий фільм Зв"язковий.

Розвідувачі-добровольці впродовж кількох років безуспішно намагалися пробитися крізь льодову масу до Кармадонського тунелю, де, як тоді припускали, могла сховатися група Сергія Бодрова.

Пізніше рятувальникам вдалося потрапити до тунелю, однак він виявився порожнім. 7 травня 2004 року було прийняте рішення про припинення пошуків.

Водночас, сьогодні, 20 вересня, в український прокат сьогодні виходить новий фільм Сергія Бодрова - старшого "Монгол".

Сергій Бодров - російський режисер, актор, сценарист. У кіно дебютував у фільмі Кавказький бранець, який знімав його батько, режисер Сергій Бодров-старший. У 2001-2002 був ведучим популярного телевізійного шоу Останній Герой. Широку популярність здобув як виконавець головної ролі у фільмах Брат і Брат 2, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні п"ять років із дня загибелі Сергія Бодрова-молодшого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути