середа, 03 квітня 2019 17:12

"Софійці в головному мозку тричі міняли шунти, їй покрутило тіло" — рідні просять допомоги на реабілітацію дитини

Автор: Фото надане Ганною Гарькавою
  Щоб не втратити досягнутого прогресу, Софійці необхідно продовжувати реабілітацію.
Щоб не втратити досягнутого прогресу, Софійці необхідно продовжувати реабілітацію.

5-річній Софії Пєтуховій зі Слов'янська на Донеччині потрібна допомога на реабілітацію. Дівчинці в 2 роки поставили діагноз гідроцефалія. Вона виникла невдовзі після щеплення БЦЖ. Дитина перенесла операцію, кому, інсульт. Доглядає Софію двоюрідна бабуся. Просить допомоги на реабілітацію. Її вартість становить від 50 тис грн.

"Софійка є дочкою моєї племінниці. Софійка народилася здоровою дитиною. Але мама від неї офіційно відмовилася, бо має іншу сім'ю. Дитину забрала моя мама. А з 3 років виховуємо ми з чоловіком. Софійка до 2 років була здорова. А потім їй зробили щеплення БЦЖ: при народженні не було вакцини. Після цього Софійка почала погано ходити, бачити, не могла тримати ложку. Ми повезли на обстеження. Тоді й виявили гідроцефалію.

Лікарі не визнають, що це наслідок щеплення. У лютому 2017 року Софійку прооперували. Ми повернулися в Слов'янськ. Усе було добре. Але одного разу вона не проснулася. Швидка доставила в реанімацію. Виявилося, що в Софійки стався інсульт і вона перебуває в комі. Нас санавіацією переправили в Харків. Протягом року ми багато раз потрапляли в реанімацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студентці Надії Козюрі потрібна допомога на лікування раку крові

Софійці в головному мозку тричі міняли шунти, покрутило тіло, схудла на 8 кг. Годували через зонд. Сказали, нічого хорошого з дитиною не буде. Але ми не здалися. Безперервно займаємося реабілітацією. Витратили багато коштів. Частину дав благодійний фонд, збирали по родичах, знайомих. Здавали чужі люди. Гроші вже всі закінчилися. У травні треба буде щонайменше 50 тисяч гривень.

У Харкові винаймаємо квартиру, возимо дитину в різні центри й до приватних спеціалістів. Софійка вже сидить, заново вчиться ходити, говорити. Ще не все виходить. Ліва сторона справляється краще. Щоб усього цього не втратити, нам треба продовжувати реабілітацію, щоб не повернутися до початкового стану. Мусимо просити в людей допомоги", — розповіла Gazeta.ua Ганна Гарькава.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку: 4149 4393 9514 8012 (двоюрідний дід Гарькавий Олег Олександрович). Контакти Ганни Олександрівни: 0 (50) 874 07 33.

Зараз ви читаєте новину «"Софійці в головному мозку тричі міняли шунти, їй покрутило тіло" — рідні просять допомоги на реабілітацію дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути