Ексклюзиви
пʼятниця, 19 серпня 2011 14:51

Собаки полюбляють "мильні опери" та байдужі до телевікторин

Собаки полюбляють "мильні опери" та байдужі до телевікторин

Британські соціологи, опитавши 1800 власників собак по всій країні, виявили, що домашні вихованці в середньому по 50 хвилин на день проводять перед телевізором.

Експерти вважають, що в зв'язку з переходом країни на цифрове ТБ цей показник буде рости, оскільки тваринам легше сприймати "більш чисту" в порівнянні з аналоговим мовленням картинку, повідомляє InoPressa.ru з посиланням на газету The Daily Mail.

Справа в тому, що для людини, послідовність картинок в телевізорі, змінюваних 50-60 разів на секунду, виглядає як рухоме зображення. Для собаки частота розгортання зображення повинна бути вищою - близько 80 кадрів. Тому для тварини зображення в звичайному телевізорі - це лише послідовність швидко мінливих картинок, а тому зовсім нецікаве.

Телевізори нового покоління мають частоту розгортання зображення 100 герц, отже, хоча б теоретично, собаки вже можуть дивитись фільми нарівні з нами.

Найбільше блакитний екран сподобався лабрадорам, стверджують британські вчені. Собаки цієї породи присвячують ТБ до двох годин на день. Наступними в рейтингу значаться спанієлі, бордер коллі, джек-рассел тер'єри і стаффордширські бультер'єри. Домашні тварини більше полюбляють "мильні опери", ніж футбол - їх фаворитом став серіал EastEnders, в якому описане життя мешканців одного з районів Східного Лондона.

А от "галасливі телевікторини" собаки найбільше не люблять переглядати. Є в собак і свої улюблені телеведучі: найперше місце серед них займає Філіп Шофілд, його наздоганяють Джеремі Кларксон і Саймон Кауелл.

Опитування проводилося OnePoll на замовлення Digital UK. Експерти благодійної організації Dogs Trust, тим не менш, не рекомендують на весь день залишати собак під замком наодинці з телевізором: вони "соціальні створіння і потребують спілкування з людиною".

Зараз ви читаєте новину «Собаки полюбляють "мильні опери" та байдужі до телевікторин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути