середа, 18 вересня 2019 12:52

Що вимагатиме Коломойський від Зеленського

Що вимагатиме Коломойський від Зеленського
Олігарх Ігор Коломойський зустрівся з президентом Володимиром Зеленським Фото: 24

Олігарх Ігор Коломойський зустрівся з президентом Володимиром Зеленським на Банковій. Говорили про скасування монополії та зниження тарифів на комунальні послуги.

"Одним із бізнесів Коломойського є енергетика. Володіє частиною в компанії "Укрнафта". Контроює виробництво дизпалива. Зараз ринкові тарифи використовують для бізнесу, ціни для населення контролює держава. Коломойському хотілося б прибрати цей контроль, щоб збільшити прибуток. Олігархи хочуть сформувати свій ринок енергетики. Але ми маємо Угоду про асоціацію та підписали Енергетичну хартію. Це міжнародні зобов'язання. Маємо слідувати їм, щоб не зіпсувати відносин із МВФ. Хартія вимагає, щоб не було монополізму. Тому Зеленський діятиме так, щоб монополія не закріпилася хоча б за одним олігархом, хай навіть їх буде кілька. Це дасть можливість захистити економіку країни", - говорить економіст Олександр Охріменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський судитиметься з Гонтаревою

Експерт вважає, що взамін на поступки Коломойський може виставити свої умови.

"Яскравий приклад — мобільний звязок. Його контролюють кілька олігархів, тому він весь час вдосконалюється, людям пропонують вигідніші умови. Подібне Зеленський може створити на ринку енергетики. В Європі енергетикою займається великий бізнес, також є споживачі та оператори, які продають енергію. Нам треба зробити так само. Взамін на поступки Коломойський може багато що попросити у Зеленського. Але не факт, що отримає це. Кожен олігарх хоче мати монополію на ринку і свого міністра. У Коломойського поки один міністр, який йому підконтрольний - міністр оборони Андрій Загороднюк. Але впливу на міністра енергетики він не має, хоча хотів би. Зовсім нічого не давати олігархам не виходить, тому президент має щось пообіцяти. Але лише частину від загальних вимог", - каже Охріменко.

20 червня Зеленський під час виступу на бізнес-форумі повідомив, що зустрічався з трьома українськими олігархами Ринатом Ахметовим, Ігорем Коломойським і Віктором Пінчуком, досягши певних домовленостей. Про Коломойського заявив, що олігарх "вкладатиме дуже великі гроші в інфраструктуру Донбасу, але він іще про це не знає".
21 червня Коломойський у відповідь на заяву Зеленського відзначив, що "на залишок від 20 тисяч фунтів на тиждень може пофарбувати ларьок". Під час виборчої кампанії у команді Зеленського як кандидата в президенти працювали охорона й юрист олігарха.

Зараз ви читаєте новину «Що вимагатиме Коломойський від Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути