Ексклюзиви
пʼятниця, 15 лютого 2008 10:57

Що потрібно робити, щоб дожити до 100 років

Захист здоров`я від вікових хвороб, зокрема серцево-судинних захворювань та діабету, можливо, не є головним ключем до тривалого життя. На думку американських фахівців з Університету Бостона, важливішим чинником у запобіганні старіння є підтримка нормальної фізичної функції.

Розглянувши історію здоров`я 739 сторічних чоловіків і жінок, дослідники відзначили, що у третини довгожителів були вікові хвороби до 85 років. Тож лікарі дійшли висновку, що для збільшення тривалості життя необхідно сконцентрувати увагу не на захворюваннях, які так чи інакше торкнуться здоров`я людини через старіння, а на скороченні фізичного навантаження.

Також було зафіксовано, що чоловіки старше 97 років мають значно кращу пізнавальну і фізичну функції, ніж їхні ровесниці. Пояснення цього факту криється в тому, що немолоді чоловіки частіше за жінок самостійно пересуваються і ведуть повноцінніший і самостійніший спосіб життя, говорять експерти. Тож, щоб дожити до 100 років, зовсім не обов`язково бути повністю здоровим - головне якомога довше залишатися в активній і бадьорій формі, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно робити, щоб дожити до 100 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути