Ексклюзиви
вівторок, 22 грудня 2020 12:41

Що готувати на новорічний стіл, аби рік видався на славу

Що готувати на новорічний стіл, аби рік видався на славу
Зробіть м'ясні салати. Вони повинні бути багатокомпонентними, мати яскравий вигляд і неперевершений смак. Фото: pixabay.com

Ця Новорічна ніч буде особлива. Жінкам раджу закінчити приготування їжі до 20:00, доки Місяць залишатиметься у знаку Рака. Натхнення переповнюватиме вас, гастрономічні експерименти виявляться вдалими, а страви – смачними. Про це Gazeta.ua розповіла астрологиня Олена Максимова.

"Застеліть стіл вишитою скатертиною, - говорить астрологиня. – Зробіть м'ясні салати. Вони повинні бути багатокомпонентні, мати яскравий вигляд і неперевершений смак. Найкраще підійдуть вінегрет, мімоза та олів'є".

М'ясо краще подавати в'яленим чи печеним.

"Віддайте перевагу яловичині, баранині, а ще краще – дичині. Смакуватиме м'ясо водоплаваючих птахів – гуски і качки. Якщо любите рибу, нехай вона буде смажена або сушена, але не варена чи парена. На гарнір приготуйте плов або запечіть картоплю по-селянськи. Пюре не годиться. Краще зваріть булгур і перловку. Якщо любите білий рис, забарвіть його карі та куркумою. Смакуватимуть макарони по-флотськи", - каже Олена.

Сири – чим твердіші, тим кращі. Уникайте солодкого сиру як начинки до вареників, пирогів і рулетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на 22 грудня: на які зміни чекати

"Годяться холодець і заливна риба, - розповідає Максимова. – Овочі нехай будуть солені або мариновані, але не свіжі. Вдало доповнять стіл консервовані салати. Родзинкою стола стануть приправи. Використовуйте їх щедро. Особливо перець. Напої оберіть темні та з бульбашками – соки, пепсі, узвари, квас і кисневі коктейлі. Горілочку замініть на червоне вино, коньяк та домашні наливки".

На столі мають бути горіхи та фрукти: груші, гранат, мандарини, червоні яблука, ківі, а також сухофрукти: в'ялені вишні, чорнослив, ананаси, сушені яблука, кизил і журавлина.

"Хочете вразити друзів чимось особливим? Зготуйте страви, які згадує Іван Котляревський в "Енеїді": потапці (козацький бутерброд зі смаженого сала і житнього хліба, – Gazeta.ua), тетерю (пшоняну кашу, заправлену салом, часником і хроном, – Gazeta.ua), галушки, куліш, пампухи з часником, пундики (смажені на олії коржики з цибулею, які треба їсти гарячими, – Gazeta.ua), вареники, шпундра (смажена свиняча підчеревина або грудина, – Gazeta.ua), шулики (коржики з медом і маком, – Gazeta.ua). Національне меню буде як ніколи вдалим доповненням свята", - каже астрологиня.

На десерт не варто подавати кремові тістечка і зефір. Для випічки використовуйте дріжджове тісто, а не листове. На столі має бути багато хліба. Добре, якщо є можливість випекти його самотужки. Приготуйте пиріжки і тістечко "Картоплю".

У Терезів 2021 року багато що вдаватиметься. Вас цінуватиме керівництво.

Зараз ви читаєте новину «Що готувати на новорічний стіл, аби рік видався на славу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути