Ця Новорічна ніч буде особлива. Жінкам раджу закінчити приготування їжі до 20:00, доки Місяць залишатиметься у знаку Рака. Натхнення переповнюватиме вас, гастрономічні експерименти виявляться вдалими, а страви – смачними. Про це Gazeta.ua розповіла астрологиня Олена Максимова.
"Застеліть стіл вишитою скатертиною, - говорить астрологиня. – Зробіть м'ясні салати. Вони повинні бути багатокомпонентні, мати яскравий вигляд і неперевершений смак. Найкраще підійдуть вінегрет, мімоза та олів'є".
М'ясо краще подавати в'яленим чи печеним.
"Віддайте перевагу яловичині, баранині, а ще краще – дичині. Смакуватиме м'ясо водоплаваючих птахів – гуски і качки. Якщо любите рибу, нехай вона буде смажена або сушена, але не варена чи парена. На гарнір приготуйте плов або запечіть картоплю по-селянськи. Пюре не годиться. Краще зваріть булгур і перловку. Якщо любите білий рис, забарвіть його карі та куркумою. Смакуватимуть макарони по-флотськи", - каже Олена.
Сири – чим твердіші, тим кращі. Уникайте солодкого сиру як начинки до вареників, пирогів і рулетів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на 22 грудня: на які зміни чекати
"Годяться холодець і заливна риба, - розповідає Максимова. – Овочі нехай будуть солені або мариновані, але не свіжі. Вдало доповнять стіл консервовані салати. Родзинкою стола стануть приправи. Використовуйте їх щедро. Особливо перець. Напої оберіть темні та з бульбашками – соки, пепсі, узвари, квас і кисневі коктейлі. Горілочку замініть на червоне вино, коньяк та домашні наливки".
На столі мають бути горіхи та фрукти: груші, гранат, мандарини, червоні яблука, ківі, а також сухофрукти: в'ялені вишні, чорнослив, ананаси, сушені яблука, кизил і журавлина.
"Хочете вразити друзів чимось особливим? Зготуйте страви, які згадує Іван Котляревський в "Енеїді": потапці (козацький бутерброд зі смаженого сала і житнього хліба, – Gazeta.ua), тетерю (пшоняну кашу, заправлену салом, часником і хроном, – Gazeta.ua), галушки, куліш, пампухи з часником, пундики (смажені на олії коржики з цибулею, які треба їсти гарячими, – Gazeta.ua), вареники, шпундра (смажена свиняча підчеревина або грудина, – Gazeta.ua), шулики (коржики з медом і маком, – Gazeta.ua). Національне меню буде як ніколи вдалим доповненням свята", - каже астрологиня.
На десерт не варто подавати кремові тістечка і зефір. Для випічки використовуйте дріжджове тісто, а не листове. На столі має бути багато хліба. Добре, якщо є можливість випекти його самотужки. Приготуйте пиріжки і тістечко "Картоплю".
У Терезів 2021 року багато що вдаватиметься. Вас цінуватиме керівництво.
Коментарі