Ексклюзиви
пʼятниця, 30 серпня 2013 07:59

Сноуден розсекретив "чорний" бюджет спецслужб США - ЗМІ

Сноуден розсекретив "чорний" бюджет спецслужб США - ЗМІ
Едвард Сноуден. Фото: russian.rfi.fr

Колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден розкрив тіньовий бюджет американських спецслужб у 2013 році. Виявилося , що їх утримання обійдеться Вашингтону в $ 52,6 мільярда, пише The Washington Post.

Проект " розвідувального " ??бюджету передбачає , що велика частина цих коштів буде виділена ЦРУ - $ 14,7 млрд. Порівнянні суми отримають Агентство національної безпеки ( АНБ ) і Національне управління повітряно -космічної розвідки - по 10,8 і 10,3 млрд відповідно .

У доповіді , яка опинилася в розпорядженні газети , наголошується , що після терактів 11 вересня 2001 спецслужби були серйозно посилені , але навіть зараз вони не можуть забезпечити американську владу важливою інформацією щодо цілої низки напрямків , пов'язаних з загрозами національній безпеці . За цей час на розвідувальні служби виділили $ 500 млрд , передає РБК .

Тероризм названо головною загрозою для національної безпеки. Крім антитерористичний діяльності , розвідники поставили перед собою чотири інших мети : запобігання розповсюдження ядерної та іншої зброї масового ураження , захист від іноземного шпигунства , захист від кібероперацій , попередження керівництва США про критичні ситуації за кордоном.

Крім того , як пише газета , в бюджеті АНБ закладена сума в кілька сот мільйонів доларів , які це відомство щороку платить американським компаніям для таємного проникнення в їх комунікаційні мережі .

Нагадаємо, 10 серпня президент США Барак Обама оголосив про початок реформи Агентства національної безпеки ( АНБ) , яка підвищить прозорість її програм. У свою чергу глава скандального сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж назвав заяву Обами " перемогою" Сноудена . Побіжний розвідник отримав статус біженця в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Сноуден розсекретив "чорний" бюджет спецслужб США - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути