понеділок, 13 грудня 2021 06:13

Сніг, мороз і трохи дощів: синоптики дали прогноз на тиждень

Сніг, мороз і трохи дощів: синоптики дали прогноз на тиждень
Тиждень в Україні розпочнеться зі сніжної погоди на заході. Місцями йтиме мокрий сніг і дощ. Фото: t.me/KyivCityOfficial

Тиждень в Україні розпочнеться зі сніжної погоди на Заході. Уже у вівторок опади перейдуть у дощ із мокрим снігом, і йтимуть не скрізь.

А ближче до кінця тижня знову засніжить на частині території країни, повідомили синоптики Укргідрометцентру.

13 грудня в західних областях сніг, вночі місцями значний, в окремих районах налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Вдень близько 0°С, у Карпатах упродовж доби -3..-8°С.

У північних, більшості центральних і південних областях 13 грудня дощ, на Півночі місцями з мокрим снігом. на Сході х без опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, у південно-східній частині місцями пориви 15-20 м/с. Температура впродовж доби 0...+5°С, на Півдні вдень +5...+10°С.

14 грудня на Правобережжі невеликі опади переважно у вигляді дощу, на Заході - мокрого снігу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погода на Новий Рік і Різдво здивує українців

15 грудня у південній частині часом дощ, на решті території 14-15 грудня без істотних опадів. На дорогах західних областей ожеледиця. Вітер північних напрямків, 5-10 м/с. Температура вночі та вдень близько 0°С (у Карпатах -2...-7°С), на Півдні вдень +1...+6°С.

16 грудня вночі без істотних опадів. Вдень у західних, північних та центральних областях невеликий дощ і мокрий сніг. Така ж погода, крім Заходу, збережеться в Україні вдень і вночі 17 грудня.

Температура вночі й удень від -3°С до +3°С. На Півдні й Сході країни, 16 грудня і в північних та центральних областях удень 0...+6°С. У Карпатах вночі -3...-8°С, вдень -1...-6°С.

Також, за орієнтовним прогнозом, 18 грудня в Україні, 20 грудня у західних, північних і центральних областях опади переважно у вигляді снігу. На решті території без істотних опадів.

Температура вночі та вдень до 20 грудня включно від -4°С до +3°С. На Півдні країни вдень до +5°С. У Карпатах вночі -3..-9°С, вдень 0...-6°С.

Зима 2021-2022 років в Україні буде теплішою, ніж зазвичай, і з дефіцитом опадів.

Уже в лютому може бути весняна погода.

Зараз ви читаєте новину «Сніг, мороз і трохи дощів: синоптики дали прогноз на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути