Щоб приготувати поживний і корисний сніданок не потрібно витрачати більше 15 хвилин. Gazeta.ua розповідає 3 прості рецепти для енергійного ранку.
Яйця пашот
Посоліть воду, доведіть її до кипіння та розбийте туди сире яйце. Варіть його декілька хвилин. Якщо ви готуєте їх для швидкого сніданку, то незначна неідеальність їх форми — не матиме для вас значення. Такі яйця можна їсти із тостами, овочами, вівсянкою, булочкою — як вам більше подобається. Приправляти соєвим або іншим соусом.
Омлет в духовці
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порадили, як почати бігати зранку
Збийте яйця із молоком, кефіром чи сметаною. Додайте будь-які дрібно нарізані овочі, зелень тощо. Вилийте омлет в силіконову форму і запікайте на максимальній температурі. Саме запікання займе близько 10 хвилин, а приготування — не більше 5 хвилин.
Булочка у духовці
Потрібно відрізати верхівку булочок і вийняти м'якоть. На дно покладіть шинку або бекон. Розбийте в кожну булочку одне яйце (жовток можна залишити цілим, а можна розмішати). Додайте зелень і спеції, посипте сиром і загорніть у фольгу. Відправляйте в духовку, розігріту на 180 градусів. Час приготування – 10-15 хвилин, залежить від ступеня готовності яєць.
Якщо щодня вживати 1-2 склянки смузі замість сніданку, обіду або вечері, ви очистите кишечник і налагодите роботу травного тракту, позбавитеся від зайвих кілограмів.
Коментарі