четвер, 09 жовтня 2008 12:54

СНД виключає Грузію зі складу організації

СНД виключає Грузію зі складу організації
Під час зустрічі глав МЗС країн СНД ухвалили технічне рішення про те, що з серпня 2009 року Грузія перестане бути членом цієї організації.

Таке рішення було ухвалене сьогодні під час зустрічі глав МЗС країн СНД в Бішкеку.

"Ухвалено технічне рішення про припинення членства Грузії в СНД відповідно до її звернення", - повідомив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

"Це настане в серпні 2009 року", - уточнив він, додавши, що "доручено провести інвентаризацію тих угод, за якими у Грузії є зобов"язання".

Негативних наслідків від припинення членства немає

"Ухвалено рішення про припинення діяльності Колективних сил з підтримки миру в Абхазії, що приймалося в рамках СНД", - повідомив також міністр.

Кажучи про вихід Грузії з СНД, Лавров сказав, що "це суверенне рішення, проте можна висловити співчуття, оскільки від співпраці в СНД виграють всі. Разом з тим глава МЗС РФ відмітив, що "не бачить негативних наслідків від припинення членства Грузії в СНД, оскільки участь Грузії останніми роками навряд чи була націлена на консолідацію, швидше на ерозію СНД".

Як повідомлялося, нота МЗС Грузії про вихід зі складу СНД надійшла у виконком СНД 18 серпня цього року. Таке рішення Тбілісі ухвалив у зв"язку з конфліктом в Південній Осетії, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «СНД виключає Грузію зі складу організації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути