Ексклюзиви
вівторок, 18 березня 2008 12:46

Сміттярі захопили мерію Афін, протестуючи проти пенсійної реформи

 Грецькі прибиральники сміття захопили сьогодні афінську мерію у рамках акції протесту проти планів уряду реформувати пенсійну систему. Поліція у зв"язку з "демократичним характером" акції у справу не втручалася. Мер міста Нікіта Какламаніс заявив, що "службовці афінської мерії не можуть працювати в історичній будівлі на площі Котзіа в умовах, коли будівля захоплена комунальними працівниками".

Какламаніс попросив, щоб "всі працівники мерії залишили приміщення доти, поки не закінчиться його захоплення", а сам залишився у мерії для того, щоб "виконувати свої обов"язки як хранитель незалежності цього інституту місцевого самоврядування і захисник демократичних ідеалів".

Через триваючий вже другий тиждень страйк прибиральників сміття на вулицях Афін накопичилися десятки тисяч тонн сміття. Частина працівників у неділю припинила акцію протесту, проте інша частина спробувала перешкодити прибуттю машин із сміттям на головне міське звалище. У результаті владі довелося направити наряди спецназу, які узяли звалище у кільце і забезпечували розвантаження сміттєвозів. Сьогодні спецназу довелося знову втрутитися, щоб забезпечити роботу міського звалища.

Грецькі профспілки виступають проти підготовленого урядом проекту пенсійної реформи, обговорення якого почалося сьогодні увечері в парламенті. В четвер документ буде винесений на голосування. Уряд наполягає на необхідності ухвалення закону, щоб уникнути неминучого краху системи пенсійного страхування у найближчі десятиліття через активний процес старіння нації.

Найбільші профоб"єднання, що вимагають відміни законопроекту, проведуть у середу 24-годинний загальний страйк. Грецькі енергетики вирішили продовжити до четверга свою акцію протесту, у рамках якої вони з 3 березня проводять вечірні відключення на кілька годин електрики в Афінах, Салоніках та інших населених пунктах країни. Працівники грецьких банків, лікарі і фармацевти бастують у понеділок і у середу, а юристи мають намір не виходити на роботу до п"ятниці, повідомляє  ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Сміттярі захопили мерію Афін, протестуючи проти пенсійної реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути