Ексклюзиви
субота, 15 квітня 2006 13:52

Сліпий гірськолижник встановив новий рекорд

 

Сліпий гірськолижник Кевін Олдертон, 34 роки, встановив новий світовий рекорд, з"їхавши з гори на швидкості більше 160 км/год. Тренер "вів" незрячого спортсмена через навушники в шоломі. Олдертон, відставний британський солдат, живе за лозунгом "без зору та страху".

Кевін втратив зір 8 років тому, після нападу вуличних хуліганів. Любов до гірських лиж допомогла йому повернути цікавість до життя. Але це зараз. Спочатку, каже він, було дуже важко.

- Я втратив незалежність, втратив впевненість в собі і втратив своє життя. Справитися з цим всім спочатку було просто неможливо, - каже Кевін.

Його тренер Норман Кларк заявив: "Зараз він повертає собі своє життя і йде, що називається, з нуля і до зірок. Його задача - дати натхнення іншим інвалідам"

В кінці спуску лижник впав та проїхав на спині біля сотні метрів. Однак навіть в такому неспортивному положенні рекорд був встановлений.

- Відлетіли дві лижі, але через таймер я пройшов на швидкості 162 км/год. Так що хоч і на сідницях, свої 100 миль на годину я зробив. Фантастичні відчуття, сильно рекомендую, - заявив Олдертон.

Спуск з гори Кевін порівнює зі стрибком з літака і надіється повернутися на наступний рік, щоб побити свій власний рекорд, пише newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Сліпий гірськолижник встановив новий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути