пʼятниця, 27 листопада 2009 16:25

Сліпий британець прозрів завдяки "біонічному оку" (ФОТО)

Автор: Фото: The Times
  Пітер Лейн і його "біонічне око"
Пітер Лейн і його "біонічне око"
Британські лікарі добилися приголомшливих результатів, зумівши під єднати камеру до мозку та зорових нервів сліпої людини, пише Тhe Times.

Камера відправляє бездротові сигнали в імплантант, встановлений у мозку, до нервів, які управляють зором. Потім мозок розшифровує зображення.

51-річний Пітер Лейн, який почав втрачати зір в двадцять років є одним з 32 добровольців, які зголосилися взяти участь в міжнародному випробовуванні.

Лікарів приголомшив його прогрес. Пристрій дозволяє чоловіку бачити контури об"єктів як серії світлових точок та читати прості слова.

"Це просто неймовірне відчуття - після років темноти я знову можу читати слова на спеціальному екрані. Поки що, я можу читати лише маленькі слова. Проте лікарі кажуть, що це - тільки початок, і скоро вони дадуть мені спеціальний екран, щоб я міг читати вдома", - сказав Лейн

"Тепер я можу бачити рухи, і мушу до цього звикнути. Зате я можу бачити автомобілі - вони виглядають наче вата для мене. Бути частиною експерименту дуже захоплююче", - сказав він.

Офтальмолог Пауль Станга сказав, що "пацієнт прогресує набагато швидше, ніж ми спочатку думали. Потрібно ще зробити багато роботи, проте це дуже заохочує, як самого пацієнта, так і наукове співтовариство".

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Сліпий британець прозрів завдяки "біонічному оку" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути