середа, 20 червня 2007 18:57

Слідчий експеримент у справі Гонгадзе не проводитимуть без дивана

Президент України Віктор Ющенко і керівник його секретаріату Віктор Балога доручили службам секретаріату глави держави забезпечити проведення слідчого експерименту в приміщенні секретаріату, необхідного генпрокуратурі для розслідування справи зі вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це повідомила прес-секретар Балоги Юлія Єршова, коментуючи звинувачення екс-майора держохорони Миколи Мельниченка в адресу глави секретаріату, що він перешкоджає проведенню слідчого експерименту для розслідування.

За інформацією Єршової, секретаріат президента запропонував Генпрокуратурі провести слідчий експеримент на цьому тижні увечері в четвер, п"ятницю або впродовж суботи.

Доручення дані у відповідь на лист генерального прокурора Олександра Медведько на ім"я президента Ющенка від 19 червня з проханням забезпечити проведення слідчого експерименту в кабінеті Балоги, де раніше було робоче місце другого президента України Леоніда Кучми. Як уточнила прес-секретар, в листі Медведько просить провести слідчий експеримент найближчим часом, зокрема 20 червня 2007 року.

Проте, за словами Єршової, здійснити слідчий експеримент саме 20 червня неможливо з технічних причин.

- Річ у тому, що диван, під яким нібито знаходився диктофон екс-майора держохорони, в кабінеті зараз стоїть на іншому місці. А на місці знаменитого дивана стоїть стіл для нарад, в який вмонтовані спеціальні засоби зв"язку. Для максимального відтворення обстановки і обставин тих подій потрібно переставити меблі на колишнє місце. За оцінками технічних фахівців, лише монтаж столу займе близько 5 годин. Сам слідчий експеримент, як заплановано, триватиме 2-3 години, - відзначає прес-секретар, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Слідчий експеримент у справі Гонгадзе не проводитимуть без дивана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути